Home » An Old Stables Turned Contemporary Home, Designed For Entertaining

An Old Stables Turned Contemporary Home, Designed For Entertaining

by Mark Dylan


It’s hard to believe this warm and inviting family home in the valley of the Strathbogie Ranges was once a simple stables and office.

‘Located in Longwood, the home was originally part of a stallion stud farm designed by an American architect and built by craftsman using locally sourced stone,’ Cantilever Interiors creative director Kylie Forbes explains. The previous owners had already converted the stables into a basic home with the addition of a kitchen and bathrooms when Cantilever’s clients enlisted the help of interior designer Merinda Garrett.

But the project’s main challenge was reconciling its past (and prior renovations) with the client’s vision for a contemporary residence, capable of hosting guests and entertaining – that still reflected its surrounding landscape. In order to create this serene atmosphere, Merinda looked to Melbourne firm Cantilever Interiors’ whole-home design EDIT system.

The EDIT’s American Oak veneer features were paired with marble benchtops and powder coat steel shelves in the kitchen, while the accompanying joinery brings a sense of warmth across the entire home.

‘Cantilever’s Kitchen Systems are configurable to a myriad of layout options and include the ability to integrate the specified appliances seamlessly into a design, resulting in a highly refined kitchen product,’ Kylie adds.

Nearby, a dedicated bar solution also forms the ‘ultimate dining space’ with plenty of storage that feels equal parts practical and luxurious beneath the high-vault ceilings.

Timber features continue throughout, with Cantilever and Future Automation collaborating on a custom built sideboard and unit – where a cleverly integrated TV is hidden from view with the click of a button!

Meanwhile outside, Cantilever’s outdoor kitchen provides a secondary hub for entertaining. Thoughtful details include an integrated fridge and barbecue that allows the family to enjoy the deck and pool area, while overlooking the distant Goorum Falls.

‘The project palette was inspired by the external environment and the changing colours of the landscape throughout the different seasons,’ Kylie explains. Now, the resulting home successfully reflects the beautiful regional surrounds and the client’s dream lifestyle, with spaces to enjoy all year round.

Learn more about the versatile EDIT system from Cantilever Interiors here.



Source link